Nordea ser negativ indskudsbevisrente, Nykredit siger nej

Dette indlæg er mere end 500 dage gammelt. Markedsforhold, priser, regler mv. kan have ændret sig, siden jeg skrev indlægget.

Sænker ECB deres ledende rente torsdag d. 5. juli, må Nationalbanken nødvendigvis følge med for ikke at øge presset på kronen. Udvider rentespændet sig, vil det blive endnu mere attraktivt at placere i danske kroner frem for euro, end det er i øjeblikket.

Nordea Markets ser som konsekvens, at Nationalbanken sænker indskudsbevisrenten til -0,25%. Nykredit Markets udsendte tirsdag en analyse, hvor de mener, at ECB derimod ikke vil sænke renten, og at Nationalbanken derfor heller ikke vil følge efter. Konsensus i markedet peger ifølge Bloomberg på en rentenedsættelse.

Det mest interessante i Nordeas analyse er grafen herunder, der viser hvordan indskudsbevisrenten siden 2009 er faldet langt længere ned end bankernes indlånsrenter. Noget tyder altså på, at selvom indskudsbevisrenten skulle gå i negativt territorium, så har vi stadig et stykke vej til negative renter på danskernes indlånskonti.

(Credit: Nordea Markets)

Læs hele analysen: Hvis renten på indskudsbeviser bliver negativ (Nordea)

Skriv et svar