LD ser brandudsalg af realkreditobligationer pga. skattereformen

Dette indlæg er mere end 500 dage gammelt. Markedsforhold, priser, regler mv. kan have ændret sig, siden jeg skrev indlægget.

Læste lige dette i en analyse fra Nordea Markets (ikke tilgængelig online):

LD vurderer derfor at skulle realisere næsten halvdelen af pensionsselskabets investerede formue på DKK 51,6 mia. (hvoraf ca. 40% er investeret i aktivklassen obligationer). Og finanssektoren samlet kan næste år risikere  at skulle realisere værdipapirer for op mod DKK 170 mia.

Skattereformen giver mulighed for at få udbetalt sin kapitalpension til 37% i skat i stedet for 40% på udbetalingstidspunktet. Sker det, vil der ganske givet skulle sælges aktiver for at finansiere skattebetalingen.

Nordea Markets tror ikke på det resulterer i brandudsalg. Pensionssektorens ejerandel af dansk realkredit er for lav.

Lad os håbe pensionssektoren ikke er den marginale investor…

Skriv et svar