Max drawdown for aktier langt større end for obligationer

Dette indlæg er mere end 500 dage gammelt. Markedsforhold, priser, regler mv. kan have ændret sig, siden jeg skrev indlægget.

Investorerne strømmer ind i obligationer på trods af at renteniveauet er det laveste i mange år. Det virker umiddelbart dumt, for alle kan regne ud, hvad der sker med kurserne på obligationerne, når renterne “uundgåeligt” snart må stige – de falder!

Men måske er det slet ikke så dumt alligevel. En analyse fra Citi Research fundet via Pragmatic Capitalism viser nemlig, at når det går ned for aktiekurserne, så er faldene væsentligt større, end når det går nedad for obligationskurserne. En obligationsportefølje er derfor at foretrække, hvis målet er at bevare værdi og undgå worst case-scenarier.

Se tabellen herunder, der viser max drawdown (største tab i en tidsserie over fx løbende 12 mdr.):
Max drawdown (Citi Research, Factset via Pragmatic Capitalism)
Max drawdown (Citi Research, Factset via Pragmatic Capitalism)

Skriv et svar