Køb ejerbolig nu – selv Brøchner Madsen synes ikke længere boligpriserne er for overvurderede

Dette indlæg er mere end 500 dage gammelt. Markedsforhold, priser, regler mv. kan have ændret sig, siden jeg skrev indlægget.

Efter hårdtslående forudsigelser om boligbobler på det danske ejendomsmarked, er de danske mediers yndlingspessimist, Jakob Brøchner Madsen, professor i økonomi, der altid har været god for en skarp bemærkning, nu blevet mere optimistisk på ejendomsmarkedets vegne her i landet:

“Men markedet er i hvert fald kommet over den værste prisboble, og hvis folk spekulerer over, hvornår de skal købe, så er det dumt at vente med en forventning om yderligere fald – også fordi du, når du køber dit eget hus, betaler af på lånet og dermed sparer op i egen bolig. Jeg ville ikke tøve med at købe nu,” siger Jakob Brøchner Madsen.
Berlingske Business 24. maj 2013 (ikke online, men se resume).

Det kommer efter overskrifter før og efter boblen bristede i 2007-08 som Huspriserne er stadig oppustede, Brøchner Madsen: Indførslen af afdragsfrihed var en stupiditet og andre markante udtalelser fra Jakob Brøchner Madsen 2003-2007.

Brøchners boligmodel lyder umiddelbart baseret på Tobin’s Q, som heller ikke har en overbevisende empirisk forklaringskraft på boligprisernes udvikling på trods af dens smukke teoretiske sammenhæng mellem boligpriserne og byggeomkostningerne. Se også mit tidligere indlæg Man kan først se prisbobler, når de er sprunget, hvor jeg henviser til en RD-analyse, der gennemgår forskellige ejendomspristeorier.

Skriv et svar