Svenskernes krav til risikovægte på realkredit er ekstreme

Her den anden dag skrev Bloomberg, at Swedish Mortgage Risk Weights Need to Double, og længere nede i artiklen står, at målet for risikovægten skal være 35%. Hvis det danske Finanstilsyn kom med samme krav, ville der være tale om en ekstrem forøgelse af risikovægtene i de danske realkreditinstitutter.

Se bare disse tal fra Nykredits risikorapport for 2012, der viser, at en risikovægt på 35% svarer til en PD ratingkategori 3, hvilket svarer til en defaultsandsynlighed (PD) på 2-3% pr. år.
nykredit_risikovaegte_privat2

Se den samme tabel for BRFkredit herunder, der viser, den samme historie: med en risikovægt på 35% skal der reserveres kapital som om 5% af alle låntagere defaulter hvert år. Det er højt. Da BRFkredits restancer toppede i 2008 under den seneste finanskrise, lå de på 3,5%.

brfkredit_risikovaegte_privat

Hvis det var mig, der var svensk riksbank, ville jeg nok i stedet øge kravet til den i Basel 3 definerede konjunkturcykliske buffer og dermed øge det generelle kapitalkrav i stedet for at indføre detailregulering af enkelte risikovægte…

Nyhedsbrev

Gå ikke af glip af nye indlæg her på bloggen - tilmeld dig nyhedsbrevet.
Højst 1-2 emails per uge.
Email

Skriv et svar