BNP-vækst siger meget lidt om fremtidige aktieafkast

Dette indlæg er mere end 500 dage gammelt. Markedsforhold, priser, regler mv. kan have ændret sig, siden jeg skrev indlægget.

Jeg har set en del debat om signal vs. noise i overfloden af data, der bliver sprøjtet ud hele tiden. Her er en interessant graf, der umiddelbart tegner et billede af, at der ikke er den store sammenhæng mellem BNP-vækst på tidspunkt 0 og de efterfølgende fem års aktieafkast.

Meget ringe sammenhæng mellem real BNP-vækst og aktieafkast over efterfølgende fem år. (Bemærk: Der sammenlignes reale og nominelle afkast...) Kilde: Morgan Housel, Motley Fool, på data fra S&P Capital IQ, Federal Reserve.
Meget ringe sammenhæng mellem real BNP-vækst og aktieafkast over efterfølgende fem år. (Bemærk: Der sammenlignes reale og nominelle afkast…) Kilde: Morgan Housel, Motley Fool, på data fra S&P Capital IQ, Federal Reserve.

Et positivt BNP-vækst betyder ikke nødvendigvis, at aktiemarkederne vil buldre opad.

Bemærk i øvrigt den måske lemfældige omgang med reale og nominelle værdier. Jeg vill gerne have set både x- og y-aksen i reale termer. Det er også svært at spotte den eksakte periode, der er målt over, og om dividender er indeholdt i S&P 500-afkastet over de fem år. Men pointen er klar: Positive økonomiske nøgletal er ikke lig positive aktieafkast de efterfølgende år.

Links

The Things You Shouldn’t Pay Attention To
Morgan Housel
Motley Fool
October 31, 2013

Skriv et svar